Vi närmar oss slutet!

En liten uppdatering av det senaste. Grävmaskinerna ska nu ha gjort klart Åkerby by, och går nu tillbaka över 272:an mot Åkerby kyrka och bort mot Kroksta. Sedan är det bara ned mot Alsta kvar. Vi räknar med att det ska vara klart i augusti – men sen tillkommer en rad tryckningar under vägar, och andra smågrävningar.

För Börje-Net Väst hoppas vi kunna börja blåsa fiber i början av september. Det innebär att SAMTLIGA fastigheter måste ha grävt klart på egen tomt och installerat fastighetsdosan på utsidan av huset. Vi håller som tidigare fast vid att sista juli är deadline för det. För Börje-net Öst har vi inte satt något datum, men räkna med att ni har augusti på er.

Avtal med en kommunikationsoperatör är klart, vi kommer återkomma med mer detaljer om det.

I slutet av augusti planerar vi ett nytt informationsmöte inför att blåsningen av fiber i rören börjar. Då kommer vi också presentera möjligheten till gruppavtal och vad som gäller. Även där återkommer vi senare om exakt datum och tid.

Till sist tittar vi på möjligheten att utöka Börje-Net Öst med 1,5 mil, till Forkarby och Ulva. Lappar har delats ut i brevlådor där i helgen, och om en förlängning av nätet ska vara möjlig måste minst tre fjärdedelar av hushållen anmäla intresse. Bor du som läser detta inom det området, anmäl dig genast här >>

/Anders Nyman, Börje-Net

P.S. Vi saknar fortfarande en hel del betalningar från medlemmarna. Fakturorna har skickats till den epostadress ni uppgivit, och totalt ska ni ha fakturerats 14 500 kronor. Har du inte betalat hela den summan har du missat någon faktura. Hör i sådana fall av dig till anders@borje.net!