Är du intresserad – anmäl dig nu!

Idag, måndag kväll, har vi nått 225 intresseanmälningar!

Imorgon tisdag 21/10 stänger vi den preliminära intresseanmälningsperioden [Uppdaterad: Du kan fortfarande anmäla ditt intresse!], för att kunna räkna på vad kostnaden blir utslaget per fastighet. Sedan återkommer vi inom kort med konkreta siffror och förslag på en bindande anmälan.

Är du intresserad, anmäl dig därför snarast på intresse@borje.net! Vi behöver veta: Namn, adress, fastighetsbeteckning, epostadress och telefonnummer.

UNT har haft en artikelserie om fiberutbyggnad i länet. I helgen kunde man läsa hur dyrt det kunde bli om man ville ansluta sig i efterhand:
20141020_UNT
Vi på Börje-Net har sagt att det kommer kosta 10.000 extra att ansluta sig för de som inte är med från början. Det eftersom man då inte är med och finansierar byggandet av nätet.

Blir kostnaden 20.000 kronor per fastighet nu (räkneexempel!) kommer det alltså att kosta 30.000 kronor nästa år – givet att det finns fiber vid tomtgräns. Gör det inte det blir det som för Alundabon i artikeln – man får betala hela kostnaden för framdragningen själv.

Det kan alltså löna sig att till och med ta ett lån för att vara med nu från början, om man inom tio år tror att man kommer vilja ansluta sig. Och kom ihåg, fiber höjer värdet på fastigheten, och ger möjlighet till snabbare och billigare bredband med mera.

Observera också att det INTE är ett krav att använda några tjänster när man väl anslutit sig – anslutningen kan ligga vilande utan att kosta något förutom den årliga avgiften till föreningen för drift och underhåll.

/Anders Nyman, Börje-Net