348 inkomna intresseanmälningar

20141107_kartan

Ikväll har antalet anmälda fastigheter nått 348, varav 280 inom det på Fiberkartan inritade kärnområdet. Nytt är att vi nu har med Åkerby, och Åkerby by på andra sidan 272:an. Öppna kartan och kryssa i rutan ”Fibernätverk” så ser du hur långt den första etappen sträcker sig.

Anslutningskostnaden för etapp 1 blir enligt den senaste kalkylen ungefär 16.000 kronor, baserat på 270 anslutningar. Når vi 320 fastigheter inom etapp 1 sjunker kostnaden med runt 2500 kronor! Vi planerar dessutom att ta in anslutningsavgiften i tre delbetalningar – en del vid inträde i föreningen, en del i vinter, och en del när nätet är färdigbyggt och vi vet det exakta kostanden.

Prata gärna med dina grannar för att få så många med på tåget som möjligt. Utbyggnaden beräknas starta inom kort och vara klar nästa år!

Har du hamnat utanför kartan, i etapp 2, behöver du inte hänga läpp för det. Nästa år till sommaren finns nya stödpengar att söka, och den utbyggnaden skulle i sådana fall kunna komma igång till hösten 2015. Idag är vi 6 personer (styrelsen) som arbetar med etapp 1 och för etapp 2 behöver vi ytterligare 3 som jobbar med projektet – hör du till dem som tycker att det skulle vara intressant med fiber till etapp2 så hör av dig till intresse@borje.net.

Bor du i etapp 1 eller etapp 2 och har ännu inte anmält ditt intresse att få fiber? Du har ingen tid att förlora. Anmäl dig med
namn, adress, fastighetsbeteckning, epostadress och telefonnummer till intresse@borje.net!

/Anders Nyman


Publicerat

i

av

Etiketter: