Driftstart och infomöte!

Hej alla tålmodiga medlemmar!

Det börjar dra ihop sig. Denna vecka installeras den sista tekniska utrustningen i noderna, och medlemmarna kopplas in. När det är klart ska vi kunna tända nätet och se att allt fungerar. Vi återkommer med en lägesrapport mot slutet av veckan, men det finns idag inget som tyder på att 1 maj som officiellt startdatum inte kommer att kunna hållas.

I mitten av denna vecka bör Börje-Net synas på Zitius portal Qmarket.se. Du som inte har tecknat gruppavtal med Telia eller Boxer kan när nätet är i drift gå in där och välja leverantör och abonnemang.

Vi har bokat in församlingshemmet i Börje mittemot Börje kyrka) för två drop in-infoträffar, lördagen 23/4 mellan 1300 och 1800, samt måndagen 25/4 1700-2000. Där kan du:

– Få tillbaka din kopia på ditt anslutningsavtal (givet att du lämnat in två exemplar)
Hämta din router och tv-box om du tecknat gruppavtal med Telia
– Se hur Telias boxar ska kopplas in

Har du inte möjlighet att titta förbi då kommer du att kunna hämta din Teliabox på annat sätt. Har du gruppavtal med Boxer kommer du få routern hemskickad direkt till dig med start nästa vecka.

En sista sak: Dra ur strömsladden till medieomvandlaren (inomhusdosan) om du fått den installerad. Är den på går fibern inte att kontrollmätas.