Forkarbyetappen

Under 2017-2018 utvidgar vi Börje-Net i området mellan riksväg 272 och riksväg 600 (Forkarbyetappen). Här är det huvudsakliga området:

Forkarbyetappen

Den aktuella projekteringskartan med intresserade fastigheter finns här:
http://fiberkartan.se/5052

Att ansluta sig kostar 21 500 kronor per anslutning (med ROT- och RUT-avdrag 20 050 kr), det vill säga samma pris som kommersiella aktörer tar. Skillnaden är att Börje-Net är en ekonomisk förening där medlemmarna äger nätet tillsammans. Huvuddelen av kostnaden (16 000 kronor) består av en insats i föreningen – det är alltså fortfarande medlemmens pengar.

Börje-Net har Teliaägda Zitius som kommunikationsoperatör, och därigenom möjlighet att erbjuda medlemmarna mycket förmånliga gruppavtal med Telias triple play, det vill säga bredband, tv och telefoni i ett paket. Det låga priset gör att det finns tusenlappar att spara varje år för en normal familj.

Den som inte önskar gruppavtalet kan fritt välja mellan ett stort antal operatörer och tjänster. Gemensamt är att bredbandet är billigare än över den gamla kopparlinan – för att inte tala om stabilare och rejält snabbare.

Idag erbjuder Zitius hastigheter på upp till 1 Gbit/s i nätet. Själva fibern klarar dock mycket högre hastigheter än så, vilket gör nätet framtidssäkert. Till skillnad från mobilt bredband finns inga begränsningar av hur mycket data som kan förbrukas, och det är alltid full fart.

I det beräknade priset (efter ROT-avdrag) ingår allt: Grävning fram till hus, håltagning och installation av medieomvandlare. Arbetet utförs av oss från bygden istället för externt upphandlade underleverantörer.

Hittills har cirka 130 anslutningar tecknats. Är du inte med finns fortfarande chansen till ordinarie pris innan arbetet färdigställs under våren 2018. Kontakta oss genast!

Vad vi behöver veta är:
Namn
Gatuadress
Fastighetsbeteckning
Epostadress
Telefonnummer

Har du fler än ett hus på fastigheten eller flera lägenheter som du exempelvis hyr ut? För en lägre kostnad än huvudanslutningen kan du få en separat fiber dit, vilket ger hyresgästen möjlighet till ett eget abonnemang. Ange i sådana fall hur många i intresseanmälan.

Mejla uppgifterna till intresse@borje.net.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fiber till bygden!