Avgrävning vid Läby-Västerby!


En oanmäld grävning vid Läby-Västerby släckte idag eftermiddag fibernätet för ett 70-tal medlemmar i Börje-Net. Det drabbade området är samtliga söder om väg 72, österut på norra sidan längs väg 72 från och med Graneberg, samt alla vid väg 55.

***UPPDATERING ONSDAG 24/6***
Alla fiber ska nu vara skarvade. Har du trots det fortsatt problem, ring på 0735-30 42 42!

***UPPDATERING MÅNDAG 22/6***
Arbete med att skarva in 144-fibern i nod och fiberskåp pågår för fullt, och kan vara delvis klart under dagen. 192-fibern påbörjas imorgon.

***UPPDATERING lördag 20/6***
Avgrävningen skedde mellan noden i Graneberg och ett fiberskåp, där både en stam på 192 fiber och en på 144 fiber passerade. Vi har under lördagen blåst ur den avgrävda fibern, lagat fiberslangarna och blåst ny fiber mellan nod och skåp. Lyckligtvis hade vi tillräckliga längder fiber på lager. Vi har även satt ett nytt skåp bredvid det gamla för att få plats med att skarva 144:an som tidigare passerade rakt igenom.

På måndag påbörjar vår underentreprenör insvetsningen av fibern i ODF:erna (kopplingsplintarna) i noden, för att sedan fortsätta med skarvarna i skåpet. Det handlar om totalt 672 skarvar som måste göras. Vi beräknar att det arbetet tar 2-3 dagar.


Publicerat

i

av

Etiketter: