Etapp Skuttunge

Med hjälp av lokala entreprenörer planerar Börje-Net att bygga ett fibernät i Skuttunge med omnejd, som ansluter till Börje-Nets pågående Krycklingeprojekt som tas i drift 2020.

Kartan nedan visar det huvudsakliga området med de adresser som har möjlighet att få fiber:

Genom ett samarbete med Telia kan vi erbjuda en anslutningskostnad på 25 000 kronor för de som väljer att teckna Telias paket med bredband, tv och fast telefon. Kostnaden för övriga är 29 000 kronor.

Planerad grävstart – om tillräckligt många anmäler sig – är hösten 2019, och driftstart slutet av 2020. Stora delar av grävningen kommer att skötas av grävare från Skuttunge, under överinseende av Börje-Nets entreprenör HAG-fiber AB.

Börje-Net är en medlemsägd fiberförening med i dagsläget omkring 800 medlemmar och över 14 mil färdigt fibernät. Föreningen har Teliaägda Zitius som kommunikationsoperatör (KO), och erbjuder både prispressade gruppavtal och öppen fiber med Zitius hela tjänsteutbud att välja mellan.

ERBJUDANDET I DETALJ:

Anslutning för medlem som samtidigt tecknar Telias gruppavtal: 25 000 kronor. Summan är en insats i den ekonomiska föreningen. Inga ROT/RUT-avdrag behöver göras.
Telias gruppavtal innebär bredband 250/100 Mbit/s, tv-paket Lagom samt fast telefon, för 399 kronor per månad. Bindningstid 60 månader. Router och tv-box ingår, inga startavgifter.

Anslutning för medlem som vill välja ett annat abonnemang: 29 000 kronor. Summan är en insats i den ekonomiska föreningen. Inga ROT/RUT-avdrag behöver göras. Medlemmen väljer fritt bland utbudet på Zitius portal zmarket.se när nätet är i drift.

Till båda alternativen tillkommer en årsavgift i Börje-Net ekonomisk förening, för nuvarande 300 kronor, samt en avgift för drift och underhåll på f.n. 375 kronor per år och anslutning. Föreningen förväntar sig efter utbyggnadsfasen kunna sänka avgifterna.

Vill du ansluta dig? Är du inte säker på att just din adress ingår i området kan du anmäla dig via www.fibertillalla.se/

Här är ansökningsblanketterna:
Föreningens stadgar finns att läsa här >>
Medlemsansökan finns i pdf-format att ladda ner här >>
Skriv ut ansökan i två exemplar, skriv under och datera och posta till:

Börje-Net
c/o Anders Nyman
Tiby 210
75592 UPPSALA

Det går också bra att scanna och mejla avtalet till avtal@borje.net.

Frågor om fiber, Börje-Net, erbjudandet och tjänsterna? Mejla anders@borje.net eller ring 0735 30 42 42.