Avgrävning vid Läby-Västerby!


En oanmäld grävning vid Läby-Västerby släckte idag eftermiddag fibernätet för ett 70-tal medlemmar i Börje-Net. Det drabbade området är samtliga söder om väg 72, österut på norra sidan längs väg 72 från och med Graneberg, samt alla vid väg 55.

***UPPDATERING ONSDAG 24/6***
Alla fiber ska nu vara skarvade. Har du trots det fortsatt problem, ring på 0735-30 42 42!

***UPPDATERING MÅNDAG 22/6***
Arbete med att skarva in 144-fibern i nod och fiberskåp pågår för fullt, och kan vara delvis klart under dagen. 192-fibern påbörjas imorgon.

***UPPDATERING lördag 20/6***
Avgrävningen skedde mellan noden i Graneberg och ett fiberskåp, där både en stam på 192 fiber och en på 144 fiber passerade. Vi har under lördagen blåst ur den avgrävda fibern, lagat fiberslangarna och blåst ny fiber mellan nod och skåp. Lyckligtvis hade vi tillräckliga längder fiber på lager. Vi har även satt ett nytt skåp bredvid det gamla för att få plats med att skarva 144:an som tidigare passerade rakt igenom.

På måndag påbörjar vår underentreprenör insvetsningen av fibern i ODF:erna (kopplingsplintarna) i noden, för att sedan fortsätta med skarvarna i skåpet. Det handlar om totalt 672 skarvar som måste göras. Vi beräknar att det arbetet tar 2-3 dagar.

2 reaktioner på ”Avgrävning vid Läby-Västerby!”

  1. Hej
    Vem kontaktar vi för att få ersättning för kostnaden för extra surf för att kunna arbeta hemma under dessa dagar?
    Vänligen Cecilia Yates

    1. Den som orsakat skadan är den som är skadeståndsskyldig. I det här fallet är det en privatperson, som bara för lagningen kommer få en faktura på ett sexsiffrigt belopp. Vi har ännu inte diskuterat hur vi gör med krav från enskilda medlemmar – men om vi tittar på den ersättning som leverantörer ger mot sina konsument-kunder vid avbrott så handlar det endast om avdrag på månadsavgiften för den tid tjänsten inte kunnat utnyttjas, aldrig skadestånd för extrakostnader.

      Vad gäller ditt avtal med Börje-Net som förening så finns inte heller någon skadeståndsklausul som ger rätt till avbrottsersättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *