Om Börje-Net

Börje-Net är en ekonomisk förening som skapats i syfte att ge boende i Börje socken med omnejd tillgång till ett modernt fibernät. 2 maj 2016 togs nätet i drift med drygt 600 anslutningar. Under 2018 lade vi till ytterligare 150 anslutningar och vid årsskiftet 2021 är det totalt 1 100 anslutningar från Börje i söder till Skuttunge i norr .

Föreningen äger det passiva nätet, alltså kanalisationen och fibern i marken, nodhusen och kopplingsplintarna däri. För att vi ska få tillgång till internet behöver vi en kommunikationsoperatör, som ansvarar för den aktiva utrustningen (switchar i noder och medieomvandlare hos medlemmen), och en plattform tjänsteleverantörerna kan använda för att erbjuda sina tjänster till oss. Vi har valt Teliaägda Zitius, vars tjänsteutbud finns på zmarket.se.

Föreningen har tillgång till fibersvets och blåsutrustning, vilket gör att vi kan sköta reparation och underhåll av nätet själva.

I styrelsen sitter:

Håkan Wisseng, Ströbylund
Lotta Stenberg, Broby
Gunnar Johansson, Alsta
Pär Andersson, Forkarby
Adnan Hadziagovic, Södra Krycklinge
Bo Fallbrink, Södra Krycklinge
Jocke Gustafsson, Skuttunge

Frågor? Mejla info@borje.net, eller ring 018-60 02 66.

En reaktion på ”Om Börje-Net”

  1. Hej
    Jag skulle vilja förlänga fibern med skarv inomhus, (i garage/förråd) för att sedan gå vidare till bostaden, via markrör. Totalt handlar det om ca 15-20m förlängning. Vem kontaktar jag för att köpa lämpligt material?
    Hälsn LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fiber till bygden!